Nixi täyttää 50- vuotta!

Nixi on valmistanut kotimaisia keittiökalusteita jo 50-vuoden ajan. 

Nixin tarina alkoi vuonna 1974. Silloin kahden nuoren miehen perustama puusepänverstas aloitti toimintansa nimellä Kaappi- Kaluste Kiviluoto ja Panula Oy. Ensimmäiset tuotantotilat valmistuivat vanhaan Kanalaan Nurmossa. Pohjalaisella sisukkuudella ja kekseliäisyydellä syntyivät myös tarvittavat koneet käden käänteessä itse tehden.

Kaappi kaluste

Alkuun yritys valmisti muita kodin huonekaluja, mutta melko nopeasti huomattiin keittiökalusteisiin siirtymisen olevan kannattavaa. Nykyiselle paikalleen Seinäjoelle ensimmäinen tehdas rakentui 70- luvun lopulla.

Nixi on ollut monessa asiassa keittiövalmistajien edelläkävijä. Aikanaan oli uutta, että keittiöitä alettiin myydä omista studiomyymälöistä. Vielä 70- luvulla keittiöt ostettiin yleisimmin rautakaupasta. Aivan ensimmäinen Nixin studiomyymälä perustettiin vuonna 1979 Helsingin Lauttasaareen, jossa myymälä toimii edelleenkin seuraavan yrittäjäpolven voimin. Nykyisin palvelemme 11 myymälässä ympäri Suomea.

Mallistot ovat muuttuneet, mutta yrityksen perusarvot ovat vuosien saatossa pysyneet samoina. Kotimaisuus, laatu ja perinteinen puusepäntyö ovat asioita, joita haluamme vaalia myös tulevaisuudessa. Valmistuksessa, suunnittelussa ja myynnissä työskentelee kokeneita ammattilaisia, joista osa on ollut yrityksen palveluksessa hyvin pitkään. Henkilöstön osaaminen, kokemus ja innokkuus on Nixille tärkeä voimavara.

Kaiken keskiössä on aina ollut tyytyväiset asiakkaat ja laadukkaasti valmistetut kalusteet. Tällä ajatuksella 50- vuotias Nixi jatkaa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

Saaga keittiö

Takaisin