Asuntomessukohde 33. Musta helmi hyvässä valossa!

Kastellin Lumiance talon tontti on ehkä messujen kauneimmalla paikalla, rauhallisen päättyvän kadun päässä. Ruokailutilan isoista ikkunoista avautuu mahtavan jyhkeä metsäinen kalliomaisema. Samat kalliot ovat olleet asukkaiden inspiraationa sisustuksessa: lattialaatat sekä keittiön massiivisen saarekkeen harmaat Steel Silgranitista valmistetut työtasot ja päädyn irtosivut luovat peruskallion jyhkeyttä ja rauhallisen levollista henkeä koko taloon.

Talo on omistajiensa visioima, sillä rakennuksen suunnitelmat  ja luonnokset laati Riina Peltola, eli asukas itse. Riina on vastannut myös sisustussuunnittelusta. Talo toimitettiin Kastellilta suurelementteinä, lopun rakentamisen perhe on hoitanut omalla työllä, kuten myös pihatyöt. Arvata saattaa, että tehtyjen työtuntien määrä on enemmän kuin uskomattoman suuri, mutta sitä rakkaammalta oma uniikki koti nyt tuntuu.

Kiintokalustepojektia on yhdessä Riinan kanssa hoitanut Seinäjoen Nixin Anna Saarela. Prokkis aloitettiin jo syksyllä 2014 ja saman tien heille löytyi yhteinen sävel, sillä molempien ajatukset keittiöstä ja kalusteista olivat hyvin samoilla linjoilla. Nixiltä löytyi asiakasta miellyttävät materiaalit sekä tekniset ratkaisut.

Keittiökalusteiden värin piti alunperin olla hiilen -sävyä, mutta ajatus kääntyi suunnitteluprosessin edetessä persoonalliseen pippurimustaan, olivathan ovet ja ikkunankarmitkin mustat. Kalusteiden ovimalliksi valittiin huurre-maalipintainen Miranda, joka on kyllä vetimettömistä ovimalleista ihan omaa luokkaansa.

Kodinkoneista Mielen mustat koneet miellyttivät heti, ja niiden kromisten vetimien inspiroimana kromi toistuu myös Mirandan listoissa ja muissa kodin kiintokalusteissa. Suunnitteluvaiheessa päädyttiin hyvin pian ratkaisuun, jossa koko keittiön takaseinä on korkeaa kaapistoa ja niiden edessä suuri työtasosaareke, johon sijoitettiin myös liesi ja vesipiste. Liesituuletin suunniteltiin mahdollisimman huomaamattomaksi, joten se integroitiin kattoon. 

33kastelli-25ovi_350px   33kastelli-26_aamiais_350px   33kastelli-27_lähis_350px

 Tälläisissä pohjaratkaisuissa on melkoisen ehdotonta suunnitella riittävän paljon laskutilaa ja löytää pienkodinkoneille oma järkevä paikkansa.

Niinpä takaseinän korkeiden kaappien ovien takaa löytyy erityinen aamupalakomero, jonka taitto-ovet saa tarvittaessa näppärästi avattua ja työnnettyä näkymättömiin kalusterunkojen väliin. Komerosta aukeaa käyttöön reilun kokoinen työtaso ja käytännölliset säilytystilat, jonne mahtuu pienkodinkoneiden lisäksi vaikkapa leivät, jauhot, säilykkeet ja muut kodin kuivaruoat.

Muissakin kodin tilojen kalusteissa haluttiin säilyttää sama luonnonkivilinja, joten kaikkien huoneiden tasot ovat samaa harmaasävyistä Silgranitia, kuten keittiössä. Eteisen kaapeissa taas jatkuu Miranda pippuri/huurre/ kromilista –yhdistelmä. Nixin liukuovikaapeissa on harmaat peilit mustalla 320 kehyksellä.

33_604_olkkari   33_578_eteinen   33_574_kaappi

Kodinhoitohuone tekee ensimmäisen visuaalisen poikkeuksen, sen kalusteisiin jätettiin alkuperäisen suunnitelman mukainen hiilivärisävy. Kylpyhuoneessa ovimalli on Sani, sama huurremaalattu, kromin sävyisellä listalla. 

Pukuhuoneeseen  taas haettiin muista huoneista poikkeavaa ilmettä valkoisilla Miranda huurre -ovilla. Valkoista on käytetty myös lasten makuuhuoneen liukuovikomeroissa.

Kun tällainen graniitilla, huurteisella pippurilla ja uniikin tyylikkäillä sisustusratkaisuilla maustettu musta helmi on kyseessä, ei liene yllätys, että Lumiance-talo on herättänyt jo ennakkoon melkoista huomiota myös mediassa. Talo tullee olemaan eräs messujen tykätyimpiä kohteita! Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan asuntomessujen kohteeseen 33.

33_606_talo

Takaisin