Nixin keittiöt Mikkelin asuntomessuilla

 

SAIMAANRANNALLA tunnari

 

Kesän Asuntomessut pidetään Mikkelissä, Kirkonvarkauden alueella, kolme kilometriä etelään kaupungin keskustasta. Messualue sijoittuu Porrassalmen museotien ja Saimaan väliin.

Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Puusto tarjoaa suojaa ja tuo vehreyttä, mutta viihtyisyyttä tukeva aluesuunnittelu varmistaa sen, että myös Saimaanselkä näkyy lähes joka tontille.

Messuilla näet innovatiivisia ratkaisuja nykypäivän monipuolisesta asumisesta, joilla hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja, energiamuotoja ja luonnonympäristön säilymistä. Tämä näkyy myös pihasuunnittelussa sekä rakennusten sijoittelussa Saimaan rantamaisemiin. Messualueella on neljä korttelia: SUOMI, AAMU, VALO ja ONNI. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Nixin messukeittiöt sijaitsevat Suomi-korttelissa.

Hyvällä keittiösuunnittelulla vaikutetaan sujuvaan arkeen

Messutalojen pohjaratkaisut luovat ne raamit, mihin keittiösuunnittelija on yhdessä asiakkaansa kanssa lähtenyt toteuttamaan visuaalisesti kaunista ja ergonomisesti toimivaa keittiötä.

Lähtökohtaisesti keittiö on toimiva, kun se vastaa perheen yksilöllisiin tarpeisiin. Toimivassa keittiössä toteutuu kuitenkin aina muutama, asukkaista riippumaton perusasia, kuten esimerkiksi laskutasot tärkeimpien toimintojen vieressä. Lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää kodinkoneiden ergonomiseen sijoitteluun, työpöytätasojen riittävyyteen ja keittiön yleiseen toimivuuteen.

TUTUSTU:
Tässä web-uutisessa keittiöesittelyn jälkeen on myös TTS Työtehoseuran arviointiryhmän plussapisteet kyseisen talon Nixi-keittiölle. 

 

 

Honka INK 

 
Kohde 10, SUOMI-kortteli, osoite Haapasalonkatu 1

 

honka-ink-860

 

Honka Ink on nuorekas näkemys ekologisesta ja terveellisestä hirsikodista luonnon keskellä. Rakennuttajapariskunnan haaveena oli oma koti suomalaisen luonnon keskellä. Tätä toivetta konkretisoi mm. metsäinen tontti sekä yläkerran makuuhuoneen suora näköala Saimaalle, jotka luovat rauhoittavaa tunnelmaa unelmien kodissa. 4 + k + sauna, 156 m2. Maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys + varaava takka.

nixi_honkaink_750_72

 

Keittiö

Ovi Mira/Miranda huurremaalattu hiili
Työtaso Dekton Domoos
Allas Stala
Kodinkoneet Witt  

Työtehoseuran plussat Nixin Miranda-keittiölle:
+ kompakti avokeittiö, josta luonteva yhteys ruokailu‐ ja oleskelutilaan, sekä liukuovien kautta terassille
+ keittotason ja altaan välinen etäisyys toisistaan
+ uuni hyvällä käyttökorkeudella
+ hyvä valaistus, myös luonnonvaloa
+ hyvin työskentely‐ ja laskutilaa astianpesualtaan ja keittotason molemmin puolin
+ liesitasossa integroitu liesituuletin
+ kätevä, sivuille avautuvien ovien takana oleva aamiaiskaappi, jossa myös pistorasioita. Ovet voi työntää komeron sisään, pois työskentelyn tieltä

 

 

PolarHouse Saimaan Aava

Kohde 13, SUOMI-kortteli, osoite Haapasalonkatu 6


Polarhouse_MIKKELI talo

PolarHouse esittelee uuden Aava 180 lämpöhirsiomakotitalon, Saimaan Aavan, jonka inspiration lähteenä on ollut Kalojaoen loma-asuntomessuilla esitelty Aava 139 huvila. Yhdessä rakennuttajaperheen kanssa suunniteltu omakotitalo yhdistää huvilatunnelman ja toimivan omakotitalon pohjaratkaisun. 4 + aula + k 160 m2. Kaukolämpö ja varaava tulisija, koneellinen ilmastointi, lämmön talteenotto.

 

 

13polarhouse-1 750px

 

Keittiö
Ovi Mira + Miranda huurremaalattu maito
Kattotuuletin Savo
Allas+pesupöytä Stala
Hanat ja suihkut Tapwell
Kylmäkone ja viinikaappi Festivo
Muut kodinkoneet AEG
Kuivauskaappi Electrolux

Kodinhoitohuone
Ovi Noora mattamaalattu maito

wc yläkerta
Ovi Noora mattamaalattu maito
Allas valumarmori

wc alakerta
ovi Noora mattamaalattu Maito
Allastaso Suvanto musta

Lasiliuku-ovet ja komerot Kabinetti
Vaatesäilytysjärjestelmä Helatukku

Työtehoseuran plussat Nixin Miranda-keittiölle:
+ avara avokeittiö, josta luonteva yhteys ruokailu‐ ja oleskelutilaan, sekä terassille
+ isossa saarekkeessa keittotaso ja allas sekä tilaa myös istumiseen
+ keittotason ja altaan välinen etäisyys toisistaan, keittiössä kaksi vesipistettä
+ uunit ja astianpesukone hyvällä käyttökorkeudella
+ hyvä valaistus, myös luonnonvaloa
+hyvin työskentely‐ ja laskutilaa astianpesualtaan, keittotason ja kylmälaitteen vieressä sekä saarekkeessa
+ kätevä aamiaiskaappi, jossa pistorasioita. Kaapin taiteovi aukeaa taittuen ylös ja voi olla joissakin tapauksissa hankala käyttää

Kaikkien Mikkelin Asuntomessutalojen keittiöiden yksityiskohtaiset keittiöarvioinnit plussineen ja miinuksineen löytyvät TTS Työtehoseuran sivuilta: http://www.tts.fi/ed/Mikkeli-keittioarviot-2017.pdf

 

 

 

13polarhouse-2 230px   13polarhouse-3 230px

 

 

13polarhouse-6 230px   13polarhouse-7 230

 

 

 

Näe messualue Saimaa-perspektiivistä

Lopuksi mainio menovinkki: kesäisen leppoisan messupäivän tunnelmaan pääset jättämällä auton satamaparkkiin (200 autopaikkaa) ja lähtemällä Saimaan aalloille seilaamaan messulaiva m/s Queen R:n kyydissä. Se liikennöi Mikkelin satamasta messualueelle ja takaisin. Matka yhteen suuntaan kestää puolisen tuntia. Meno-paluu -liput kannattaa varata ennakkoon: info@roll.fi, hinnat 12 € ja lapset 6 €. Laivamatkalle kannattaa ottaa kamera mukaan – järveltä katsoen messualueen maisemat ovat erityisen upeat.

 

laiva saapuu tuovilanlahteen 300

 

Jorma Tuomainen

Takaisin