Aamiaskaapilla toimivuutta arkeen!

Kerrankin kaappi, jonka ovet voi jättää huoletta auki! Halutessaan ne saa myös kiinni ja samalla piiloon jäävät niin kahvikeitin kuin leiväpaahdinkin.

Keittiöt ovat muuttuneet kalustemaisemmiksi ja avokeittiöiden suosio jatkuu. Keittiö sulautuu kodin muuhun sisustukseen ja arkiset tavarat halutaan piilottaa ovien taakse. Erilaisilla aamiaiskaappi- ratkaisuilla keittiöön saadaan lisää säilytystilaa ja näyttäviä yksityiskohtia. Aamiaiskaappi ei tosin ole vain aamiaistarvikkeille vaan tätä kaappia voi hyödyntää monenlaisiin tarkoituksiin. Kauneimmat astiat saa näyttävästi esille tai kaapista voi järjestää toimivan kuiva-aineiden säilytykseen. Käyttötarkoitus muodostuu käyttäjän mukaan.

Aamiaskaappi pocket doors

Aamiaskaappi voidaan toteuttaa erilaisilla ovilla. Suosituin ja tutuin vaihtoehto on niin sanotut taskuovet. Tässä mallissa ovet liukuvat avattaessa osittain kaapin sisään. Toisen oven voi halutessaan sulkea ja toisen jättää auki. Kaapin sisärunkoon voi valita haluamansa värin esimerkiksi maalattuna tai viilutettuna.  

Aamiaskaappi taiteovella

Perinteisten taskuovien vaihtoehtona voidaan käyttää myös taiteovea. Taiteovi säästää tilaa ja toimii hyvin esimerkiksi tilanteissa, joissa aamiaskaappi halutaan sijoittaa nurkkaan eikä taskuoville jäisi tilaa. Työtaso saadaan myös jatkumaan kauniisti kaapin sisälle. 

Aamiaskaappi tupla

Ratkaisu reilumpaan tilantarpeeseen on sijoittaa kaksi aamiaiskaappia vierekkäin. Näin saadaan ovien taakse piiloon useampia pienkoneita ja silti jää myös runsaasti hyllytilaa astioille. Valaistuksella saadaan kaappiin käytännöllisyyttä ja näyttävyyttä. Pistorasiatkin ovat juuri siellä missä pitääkin, kun niille mietitään paikat jo suunnitteluvaiheessa. Mikrolle voidaan suunnitella paikka kaapin sisällä, näin se ei vie tilaa muualla keittiössä. 

Kaapin voi toteuttaa myös tavallisilla ovilla. Silloin täytyy varmistaa, että ovilla on riittävästi tilaa aueta eivätkä ne haittaa keittiössä työskentelyä. Tavallinen ovi voi olla toimiva ratkaisu myös nurkassa, jossa ovi aukeaa seinää vasten. Taso voi jatkua kaapin sisään ja näin luodaan aamaiskaappimainen tunnelma. 

Kaappi tason päällä

 

Tule tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin lähimpään Nixi-keittiömyymälään. Suunnitellaan yhdessä sinulle sopivin ratkaisu!

 

Takaisin